השקעות נדל"ן מעבר לים | איך מגדילים את הביטחון?

השקעות נדל"ן מעבר לים | הביטחון שלך – המקצועיות שלנו.

בשנים האחרונות נתקלים במשקיעים הישראלים במספר רב של גופים, חברות ובתי השקעות שמציעים להם להשקיע בנדל"ן מעבר לים. בתוך כל הפרסומים אמנם קצת קשה למשקיע פרטי לאמוד את מידת הרצינות של גופים אלו ומחויבותם למשקיעים, אבל רובנו מספיק חכמים על מנת להבין שאין "אסטרטגיות השקעות" אחת בנדל"ן ושתהליך נכון וסדור מחייב ליווי אישי וייעוץ מקצועי .

המשקיע הישראלי איננו אדיש למגמות העכשוויות בשוק הנדל"ן שמעבר לים. בשנים האחרונות פונים יותר ויותר ישראלים להשקעות בחו"ל – ולא בכדי: מחד שערי הריבית נמוכים, מאידך מחירי הנדל"ן בישראל גבוהים מאוד, וכשמוסיפים לכך את נטל המס הגבוה ועלויות הרכישה הכבדות – התוצאה היא בדרך כלל בלתי נמנעת: המשקיע הישראלי מחפש אלטרנטיבות שמניבות תשואות גבוהות, תוך סיכון נמוך.

מכיוון שלרבים אין את הידע ו\או הקשרים להשקעות נדל"ן בחו"ל, או שאין ברשותם סכומים גבוהים לכך, שתי שאלות מרכזיות צריכות להישאל: היכן מתחילים? וכיצד מבטיחים את ההשקעה?

הצעד הראשון בכל השקעה מחייב תוכנית שתפרט את המטרות והיעדים המדויקים שלך. לדוגמא: האם את\ה מעונין\נת להשכיר את הנכס ולהבטיח תזרים מזומנים חודשי, או אולי למכור את הנכס בטווח הקצר ולהרוויח כסף באופן חד-פעמי? או שבכלל תבחר לשלב בין שני העולמות, שכירות ואקזיט?, האם זה בכלל אפשרי? הניתוח חייב להיות מקיף ומתורגם גם לזמן וגם לכסף. וכאן אנחנו נכנסים לתמונה.

ההשקעה בנכס היא רק חלק אחד מסך המרכיבים שהופכים השקעה להצלחה. כך למשל, איתור עסקת נדל"ן טובה עבור לקוחותינו כרוכה בחיפוש שדורש זמן סבלנות וידע מעמיק, שכן יש לא מעט מאפיינים המייחדים את שוק הנדל"ן בארה"ב, הנובעים מפערים הכרחיים של ידע שלא תמיד באים לידי ביטוי בנתונים הכלכליים של המדינות ואזורי היעד: חוקי ותהליכי התכנון המקומיים; סטטוס הפרוייקט והאם אכן ניתן למימוש; איכות הפרויקט המוצע למכירה ומצבו הפיזי; איכות המיקום – האם מדובר בשכונה טובה או חלילה שכונת פשע ועוני; הקרבה למוסדות ושירותים עירוניים, לדוגמה בתי ספר, אוניברסיטאות ומרכזים רפואיים.

שאלות נוספות שעשויות לעלות הן מה איכות השוכרים שנמצאים כבר בפרויקט? האם הם משלמים באופן קבוע ונחשבים "משלמים בטוחים"? מה היא רמת האכלוס של פרויקטים שנמצאים באזור המיועד? האם יש יחידות שעומדות ריקות במשך זמן?מה השיפוצים שצריך לעשות בפרויקט על מנת לשדרג את שכירות הדיירים? מה מצב היחידות בתוך הנכס? כל השאלות האלה עוזרות לנו להבין האם בפרויקט ישנה אפשרות להנות מרווחים הן משכירות והן מאקזיט ברגע המכירה.

שאלות לא פחות חשובות שיש לקחת בחשבון קשורות לתרבות העסקית של הצד המוכר ושל המדינה בה נמצא הפרויקט: האם הנתונים הרלוונטיים לעסקה אכן שקופים, עדכניים וניתנים לכל דורש? איך עובדים ומה תרבות העבודה עם נותני השירותים במקום – רואי חשבון, עורכי דין, שמאים, מהנדסים ואפילו צוותי השיפוץ בפרויקט? והאם קיימות הטבות מס להשקעות מסוימות, תנאי מימון מקלים, אפשרויות להקלה בתנאים במקרה של שיתופי פעולה עם מקומיים וכדומה.

כמו בכל תחום אחר של השקעות, גם כאן ניתן להשקיע לבד. עם זאת, בכדי להקטין סיכונים, בזבוז זמן, חוסר ידע וחוסר מקצועיות, לעיתים עדיף לפנות למי שכבר פועל שנים בתחום במיומנות ובאמינות ולקבל החלטות מושכלות בביטחון רב יותר, שותף אמיתי לדרך שיוכל לענות לכם על כל השאלות ואף לבצע חלק מהפעולות עבורכם.

לבסוף, גם אם נדמה שכל העולם פתוח בפנינו ונוכל לקנות נדל"ן להשקעה בכל מקום בקלות, שהרי אנו חיים בכפר גלובלי, השקעה שכזו מצריכה לימוד, מומחיות ובעיקר אורך רוח וזמן בכדי למצוא את המקום הנכון, בזמן הנכון, עם השותפות הנכונה, ובעיקר – את הרווח הנכון.

המון משקיעים שואלים אותנו שאלות על יזמות ואיך לעשות את הצעד הראשון , החלטנו לעשות צעד ולהנגיש לכם כאן מידע שעזר לנו להתחיל את הדרך שלנו בעולם היזמות.
היום תקבלו 6 טיפים שיעזרו לכם לבחון את ההשקעות שלכם.

1. צרכים ומטרות – כל אחד מגיע לעולם ההשקעות מסיבות אחרות, כל סיבה היא נכונה וטובה (אנחנו כמובן מעודדים את הצעד הזה!) , יחד עם זאת, כל אחד מביא איתו סיבות שונות שבאופן ישיר משפיעות על המטרות והיעדים אותם אתה קובע לעצמך.
כמו כל דבר בחיים, אם לא תקבעו מטרות הדרך תהיה קשה ומסורבלת, לכן, בשלב הראשון תקבעו מטרות להשקעות, ברגע שיהיה לכם את המטרות נוכל להבין מהי סוג ההשקעה הנכונה ביותר עבורכם.

2. מה אורך ההשקעה שלכם – אמנם זה חלק מרכזי בקביעת המטרות שלכם, אבל יש פה אלמנט נוסף, כל סגנון השקעה הוא שונה במרכיב הסיכון שלו ומשתנה בהתאם למשך ההשקעה, לדוג:אם המטרה שלך היא לייצר הכנסה נוספת לקרן הפנסיה שלך, אני אמליץ לך לרכוש נכס שמניב שכירות ולא ללכת על עסקאות אקזיט.
חישוב זמן ההשקעה הוא גורם ישיר בחשיבה איפה להשקיע.

3. הכן תכנית מסודרת להשקעות שלך – חשוב להגיד, בהשקעות תמיד יהיה אלמנט מסוים של סיכון, חשוב לקחת את זה בחשבון אבל לא לתכנן תכנית פעולה מראש זה כבר משהו אחר לגמרי.
תגן על עצמך כמה שאפשר, תתייעץ עם אנשי מקצוע (השתדלו ללכת לאנשים שמתמחים בנושא מסויים ולא כאלה שעושים את כל סוגי ההשקעות), תמנע מהשקעות שלא בחרת בהם, למשל בחרת להשקיע בנדל"ן אל תכנס להשקעה אחרת במקום בו אתה לא מכיר את מאפייני ההשקעה, תבין את כל הסיכונים שיש בהשקעה שלך (תמיד יהיו כאלה).
תנסה להתחיל בהשקעות בעלות סיכון נמוך יותר, בכל שוק השקעות יהיה את ההשקעות בעלות הסיכון הגבוה יותר ואת אלה שפחות, תנסה להתחיל בהשקעות עם הסיכון הנמוך.

4. גיוון בהשקעות – ישנם אנשים אשר משקיעים גם במניות וגם בנדל"ן וגם וגם וגם…
בתור התחלה אני ממליץ לגוון בתוך התחום שבחרת, לצורך העניין אם אינך מבין דבר במניות אל תשקיע במניות רק לצורך הגיוון, ישנן אפשרויות להשקיע באותו תחום בעסקאות שונות.

5. לבד או בליווי – ישנן הרבה דעות לשאלה הזאת והיא תמיד תעלה, הרי, ברור לנו שאם נשקיע לבד אחוזי התשואה שלנו יכולים להיות גדולים יותר, הרי, אף אחד לא עובד בחינם וכל חברה שתלווה אתכם תקבל רווח מסויים (כך אנחנו עובדים עם המשקיעים שלנו), יחד עם זאת, אותו גורם הוא בדרך כלל איש מקצוע שמכיר את השוק בו אתה בוחר לעבוד בצורה הטובה ביותר

6. תמיד תהיה מוכן לבלתי צפוי – אני לא פה להפחיד אתכם ולהוריד אתכם מהרצון להשקיע , יחד עם זאת, תמיד תכינו תכנית מגירה.
אחת כזאת שאם הכל ישתבש תדעו שאתם נעזרים בה.

לסיכום, היום אנחנו חיים בעולם שבו אם הכסף שלכם לא ילבש כל יום חליפה ויצא לעבוד עבורכם יהיה לכם קשה מאוד להתעשר, תשאלו, תתענינו, תדברו עם אנשים שכבר עשו את זה אני בטוח שלכל אחד ממכם יש בסביבה שלו לפחות בנאדם אחד שהשקיע בעבר את כספו.
תעזרו באינטרנט יש היום תוכן מדהים שיכול לעזור לכם מאוד בהשקעות שלכם.
הכי חשוב פשוט תעשו ותעשו בגדול.
בהצלחה(:
קבוצת לייבל השקעות